Ett utmärkt val som alternativ till konventionella drycker!

Alkoholfria drycker utan tillsatser
sedan 2009

Univers Drink som producerar våra drycker har sedan 2009 positionerat sig som specialister för alkoholfria drycker världen över. Detta mycket tack vare den unika tillverkningsprocessen. Vid framställning av alkoholfritt vin vill man bibehålla de egenskaper och smaker som karakteriserar vanligt vin och det har Univers Drink lyckats med. Läs mer om processen under tillverkning nedan.

På detta vis kan vi erbjuda det perfekta alternativet för alla som inte kan eller vill dricka alkohol men fortfarande vill kunna avnjuta en smakrik dryck till måltid eller fest! Valet är ditt, vitt, rött, rosé eller mousserande vin,  konsumera utan måtta. För de speciella stunderna eller till en lyxig vardag! Välj bland våra alkoholfria drycker och unna dig en stund av glädje och njutning.

Tillverkning

Allting börjar med druvsaften, saften genomgår exakt samma process som alkoholhaltigt vin gör. Skillnaden är att vi tar bort alla spår av alkohol från vinet. Detta görs under låg temperatur i vakuummiljö. Vinet upphettas till 35 ° C och saften passerar därefter genom toppen av tanken som är 13 meter hög och sedan ned i en cylinder med hjälp av tyngdkraftseffekten. Därefter sprutas saften mot väggarna som är täckta av en fin film, nu har vinet en temperatur av 25 ° C. Cylindrarna roterar hela tiden och det är på detta vis som alkoholen separeras från smaken. Detta steg upprepas tills dess att drycken har 0,0% alkohol kvar. Alkoholen försvinner alltså från produkten helt utan att påverka dess smak!

Slutresultatet är en produkt som speglar alla aromatiska egenskaperna hos druvsorten men utan att innehålla någon alkohol.

Vakuumdestillationstekniken används för att ta bort 100% av alkoholen från produkten, vilket garanterar dig som konsument en dryck med 0,0% alkohol. Eftersom processen görs under låg temperatur hjälper det vinet att behålla sina organoleptiska egenskaper.

Odlingsområde

Våra alkoholfria drycker är tillverkade av minst 96% druvor som mestadels odlas i den Spanska regionen “La Mancha”.